Vijgensteeg 2
Vijgensteeg 2
Vijgensteeg 2
Vijgensteeg 2
Vijgensteeg 2
Vijgensteeg 2
Vijgensteeg 2
Vijgensteeg 2
Vijgensteeg 2
Vijgensteeg 2
Vijgensteeg 2
Vijgensteeg 2
Vijgensteeg 2
Vijgensteeg 2

Vijgensteeg 2

Schiedam

€ 3.697,- p/m

Interesse?

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op

Omschrijving

Namens de gemeente Schiedam bieden wij aan, een kantoor/bedrijfsruimte van 311 m2 (Unit 2.17) in “de culturele huiskamer van Schiedam”: het Wennekerpand aan de Vijgensteeg 2 te Schiedam.

Omschrijving ruimte:
Het betreft hier een grote ruimte gelegen op de eerste verdieping van 311 m2, welke nog naar eigen gebruik en functionaliteit is in te richten. De ruimte beschikt over royaal daglicht via het sheddak met automatische elektrische zonwering en is geheel voorzien van een o.a. linoleumvloer, (deels) Heraklith platen plafond, vaste kast(en), toilet, pantry en alarminstallatie.

Voor de indeling en afmetingen verwijzen wij naar de plattegrond. Voor een impressie van de afwerking verwijzen wij naar de foto's.

Het Wennekerpand is onderscheidend door verscheidenheid en een divers, toegankelijk en (inter) actief cultuurhuis voor iedereen. Het pand is een ontmoetingsplek waar mensen kunst en cultuur kunnen beleven, elkaar kunnen inspireren en van elkaar kunnen leren.

Voor deze ruimte wordt een huurder gezocht die beschikt over een “passend kunst en cultuur DNA”, zich herkent in het profiel van de doelstelling van Wennekerpand en een goede aanvulling is op de huidige programmering.

Andere gebruikers van het pand zijn: Wenneker Cinema, Theater aan de Schie, Theatergezelschap De Stokerij Schiedam, Schie (Lokale omroep van Schiedam), de Bibliotheek en Dans-en Balletstudio Schiedam & Vlaardingen.

Ligging
Het Wennekerpand bevindt zich op een steenworp afstand van het Oude Stadhuis in het centrum van Schiedam, schuin aan de overkant is de mooie nieuwbouwlocatie op het Dirkzwagerterrein en op loopafstand de terrasjes van de Grote Markt en de winkels van de Hoogstraat. De ligging is gewoon uitzonderlijk goed te noemen. Ook het openbaar vervoer (zowel bus, tram, trein en metro) is in de nabijheid in ruime mate aanwezig.

Bijzonderheden:

Huurprijs € 3.697,00 per maand (exclusief btw)
Servicekosten (voorschot) €1.295,83 per maand (exclusief btw). E.e.a. wordt maandelijks bijgesteld door ontwikkelingen van de energieprijzen.

Beheer, exploitatie en de samenstelling van het cultureel concept is in handen van Stichting Wennekerpand, met inzet van de personeelsformatie van Theater aan de Schie.

Bibob procedure
De Bibob-toets maakt deel uit van de verhuurprocedure. Bieder(s) gaan akkoord met de toepassing van de beleidslijn Bibob beleidsregels Gemeente Schiedam 2015.

Heeft u belangstelling om deze ruimte te gaan huren, neem dan contact op met D&S makelaars in Schiedam om een afspraak te maken voor een bezichtiging.

Bijzonderheden huurovereenkomst:
Huurprijsaanpassing :
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn :
Vijf jaar met een optieperiode van vijf jaar.
Andere termijnen in overleg bespreekbaar.

Omzetbelasting : (indien van toepassing)
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B, van de Wet Omzetbelasting zullen verhuurder en huurder een verklaring ondertekenen, op grond waarvan zij opteren voor belaste verhuur. Deze zogenaamde ‘opteringsverklaring’ zal bij ondertekening van de huurovereenkomst door huurder zijn ondertekend. Huurder verklaart hierbij dat de onroerende zaak ook tenminste gebruikt gaat worden voor doeleinden waarvoor recht op aftrek van omzetbelasting bestaat.

Bijkomende kosten:
Nader te bepalen

Zekerheidsstelling :
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief servicekosten en BTW (indien van toepassing).

Betalingswijze:
De huurpenningen, servicekosten en BTW dienen te worden voldaan bij vooruitbetaling per maand. (andere betalingstermijn uitsluitend na overleg)

Datum van oplevering:
In overleg, op korte termijn mogelijk.

Staat van oplevering:
Casco volgens algemene bepalingen huurovereenkomst, tenzij anders overeengekomen.

Huurovereenkomst :
De huurovereenkomst zal op basis van het standaard model van de Raad van Onroerende Zaken (ROZ) met bijbehorende Algemene Bepalingen, gedeponeerd en ingeschreven bij de griffie van de rechtbank te ‘s-Gravenhage, worden opgemaakt.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 3.697,- p/m
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Hoofdbestemming
bedrijfsruimte
Bouwjaar
1950

Bedrijfshal

Oppervlakte
311 m²
In units vanaf
311 m²
Voorzieningen
Lichtstraten, toilet, pantry

Kantoorruimte

Terrein

Buitenruimte

Ligging
Winkelgebied stadscentrum, in woonwijk

Plattegronden

Locatie

Downloads

Meer informatie?