Huis kopen Schiedam

Het kopen van een huis is een van de belangrijkste beslissingen in uw leven en moet dus zorgvuldig aangepakt worden. Wilt u een huis kopen in Schiedam of omgeving? Laat ons u dan gedurende het hele proces begeleiden om uw droomhuis te vinden.

Wij hanteren 7 stappen bij het kopen van een huis:

1. Een geschikte woning zoeken
U wilt een huis kopen in Schiedam. Wij raden u altijd aan een aantal verschillende huizen en wijken in deze regio te bekijken en te bezoeken. Daardoor krijgt u inzicht in de buurt en faciliteiten, zoals scholen, maar ook beter inzicht in uw woonwensen.

2. Bezichtiging
Een huis gevonden in Schiedam dat u aanspreekt? Dan regelen wij een bezichtiging voor uw. Zo komt u erachter of dit huis inderdaad voldoet aan al uw woonwensen. De aankoopmakelaar die meegaat tijdens de bezichtig bekijkt het huis met meer bouwkundige ogen.

3. Extra onderzoek
Concreet een huis op het oog en interesse om het huis te kopen in Schiedam? Dan kan de aankoopmakelaar aanvullend onderzoek naar het huis doen. Dit extra onderzoek betreft bijvoorbeeld het checken van het verplichte energielabel, de milieuaspecten en andere gegevens van het Kadaster.

4. Onderhandeling
U wilt een huis kopen in Schiedam. De aankoopmakelaar geeft u advies over de juiste biedingsstrategie en stelt een goed openingsbod voor. Als makelaardij met jarenlange ervaring in de regio Schiedam, kunnen onze makelaars een goede inschatting maken bij het bepalen van dit openingsbod. Dankzij de ervaring van uw NVM-aankoopmakelaar bent u verzekerd van een goed advies dat u veel geld kan besparen.

5. Ondertekening koopakte
Wanneer de verkoper uw bod accepteert, moet de koopovereenkomst opgesteld worden. Hierin worden zaken als de koopsom, opleverdatum en ontbindende voorwaarden opgenomen. Na ondertekening van alle partijen gaat de koopovereenkomst naar de notaris. Als u geen gebruik maakt van uw bedenktijd en de financiën rond zijn, vind de oplevering plaats bij de notaris op de afgesproken datum.

6. Uw huis in Schiedam financieren
Als het bod is geaccepteerd, is het tijd om de financiering rond te krijgen. Aan de hand van de koopsom, eventuele verbouwplannen, eigen geld en kosten koper, kan de aankoopmakelaar vaststellen welk bedrag aan hypotheek u nodig heeft. Daarbij kunnen wij ook adviseren welk type hypotheek bij u past.

7. Naar de notaris
Het is nu tijd voor de notaris om de eigendomsoverdracht voor te bereiden, deze ontvangt u altijd een paar dagen voor de levering. Deze conceptversie van de akte controleren wij samen met u. Evenals het huis zelf dat wij gezamenlijk nog een keer controleren, om te zien of deze nog steeds in dezelfde staat is. Als dit alles in orde is en de betaling van de koopsom (via de hypotheekverstrekker) is gedaan, tekent u de akte van levering. U heeft nu een huis gekocht in Schiedam!

Wilt u meer weten over het proces van een huis kopen in Schiedam? Bezoek dan deze pagina voor meer uitleg over de 7 stappen of neem contact met ons op. Stuur een mailtje naar info@densmakelaars.nl of bel ons op 010-473 75 55.

Meer informatie?